Fri frakt vid köp över 499 kr (för privatpersoner inom Sverige)
0
Fri frakt över 499 kr

Inkluderande baspaket till förskolan

Finns i lager!

4 875 SEK

För att underlätta ert arbete kring att skapa en miljö som stöttar ert arbete kring att förebygga rasism, erbjuder vi färdiga paket utifrån olika kategorier. I baspaketet ingår produkter som speglar hela samhället på ett naturligt sätt, samtidigt som könsnormerna utmanas. I det här paketet ingår produkter som vi rekommenderar att alla förskolor har i sin verksamhet. 

Vid beställning av våra paket, medföljer vägledning till pedagoger hur dessa produkter kan användas och implementeras i verksamheten.


HUDFÄRGADE PRODUKTER

Vi omvärderar begreppet hudfärgat. Vårt mål är att varje förskola och skola, kan erbjuda alternativ för alla hudfärger på ett naturligt sätt i den pedagogiska verksamheten.

När ett barn ritar ett självporträtt, eller ritar vänner och familj, är det en väldigt viktig signal, att alla hår- och hudfärger är representerade i materialet som används i skapandet.

Likaså gäller plåster, med små medel kan vi visa allas lika värde.

Den medföljande vägledningen till dessa produkter, påminner användarna om vikten av att erbjuda produkterna tillsammans med övriga produkter inom samma kategori. Dvs att alla produkter erbjuds till alla barn på ett naturligt sätt, oavsett hur vi ser ut. Det är viktigt att barn som avviker från normen inte erbjuds ”särskilda” produkter. Genom att erbjuda alla barn alla produkter, skapar vi en inkluderande miljö istället för exkluderande.

Material som ingår i baspaketet:

  • Giftfria kritor 24-pack (3 st paket)
  • Giftfria tuschpennor 24-pack (3 st paket)
  • Plåster i 5 olika nyanser 100-pack (1 st paket)


INKLUDERANDE BARNPRODUKTER

Det är även viktigt för oss att materialet vi erbjuder, ska kunna användas på många olika sätt i verksamheten, och anpassas till barn i olika åldrar.

Memot och Affischerna är även Svanen-märkta.

Material som ingår i baspaketet:

  • Memo Yrken (3 st) - Ett spel som kan användas på många olika sätt. Lika enkelt som spelet kan användas med de yngsta i verksamheten där barnen t.ex. kan öva på bakgrundsfärgerna på brickorna, kan det användas med de lite äldre barnen kring samtal om yrken. När barnen blir så stora så de kan börja skriva/rita berättelser kan Memo-brickorna även användas för att skapa berättelser kring.
  • Yoga-kort (3 st) - Yoga-kort med en illustrerad Yoga-position per kort som barnen enkelt kan härma, med beskrivning på baksidan som vägledning till pedagogerna.
  • Avslappningskort/Andningskort (3 st) - Andningsövningar där barn får chans att öva andningsövningar på olika sätt, med vägledande text på respektive kort för pedagogerna.
  • Affisch Glada barn! A4 (3 st)
  • Affisch Glada barn! 50x70 cm (3 st) - Vår populära affisch som har många olika användningsområden i verksamheten.


TIPS OCH VÄGLEDNING

  • En broschyr med tips och vägledning kring att skapa en inkluderande pedagogisk miljö
  • Vägledning kring materialet som ingår i paketet


FAKTURERING:

Fakturering görs via ”pappersfaktura” eller elektronisk fakturering i enlighet med lagen om e-handel.


VI HJÄLPER ER GÄRNA VIDARE I ERT ARBETE

Vill ni ha ett anpassat paket, eller behöver vägledning kring vilket material som passar er verksamhet? Skicka ett mail till [email protected] så hjälper vi er gärna vidare!