Hej!

Jag som startade ELSA och SAM heter Johanna Abdo, och drivs av att alla barn har rätt att få se våra härliga olikheter, och lika värde i sin omgivning.

Det började med att jag letade efter julklappar till mina barn. Jag vill ge dem en superhjältetröja där superhjälten hade samma hudfärg som dem, vilket tydligen var omöjligt uppdrag. Där och då bestämde jag mig för att göra något för att bidra till förändring, det ska inte behöva vara så svårt att hitta barnprodukter som speglar hela samhället.

Böcker, leksaker och filmer har en så otroligt viktig roll i barns lärande om relationer och samspel. Därför är det viktigt att fundera över vad barnen ser och lär sig av sin omgivning. Vilka är viktiga nog att få vara representerade?

När jag väljer leksaker till mina barn väljer jag gärna något som kan användas länge, har ett pedagogiskt tänk och är roligt. Och självklart vill jag att en mångfald ska speglas. Den grunden har jag därför alltid med mig när vi utvecklar nya produkter, och försöker sakta men säkert bidra till mer mångfald på marknaden.

Utöver våra egna produkter, har vi valt ut några produkter som är svåra att hitta men som spelar en viktig roll i barns (och vuxnas) vardag.

Vi hjälper förskolor, skolor, företag och andra verksamheter med att bredda mångfalden i lek- & barnrum med färdiga bok- & leksakspaket anpassade till just er verksamhet. Vi håller även i workshops för barn, där vi hjälper dem utmana normerna på ett lekfullt sätt.

Om ni älskar våra produkter lika mycket som vi gör, och vill bli återförsäljare så kan ni skicka ett mail till. [email protected] så hjälper jag er gärna vidare!


Kul att ni har hittat hit, välkommen!

Hälsningar Johanna

Bild på ELSA och SAMs grundare Johanna AbdoOch några av alla underbara omdömen butiken har fått:

"Tusen tack för paketet, så snabbt och fint inslaget. Uppskattar verkligen er butik och rekommenderar er varje chans jag får"


"Köpet gick smidigt, kommunikationen (bekräftelsemail) var toppen och varorna kom snabbt. Även produkterna levde upp till förväntan. Allt som allt; mycket nöjd!! Kommer absolut handla mer hos dig framöver, det är en viktig butik du driver!"


"Jag är supernöjd, riktigt imponerad över den snabba leveransen! Köpte en bok till min tvååring, han älskar den och tar fram den varje kväll det är dags att läsa! Fin text och bilderna är så färgglada och fina!"


"Jag är supernöjd med beställningen och även produkterna. Smidigt att beställa, bra utbud och väldigt bra böcker. "


"Hej! Jag är alltid väldigt nöjd med beställningar hos dig! Denna gång hoppas jag att något annat barn blev nöjd och glad över sin julklapp."