AKTIVITETER SOM HJÄLPER BARN OCH VUXNA UTMANA NORMERNA

Många verksamheter vi jobbar med är osäkra på hur de ska jobba med mångfald och inkludering i praktiken, och det kan ibland kännas svårt och överväldigande. Våra föreläsningar och workshops bygger därför mycket på egen reflektion, och övningar som lägger en grund för vidare samtal i verksamheten. Vårt mål är att göra ämnet mindre laddat, och hjälpa deltagarna se sin egen roll, och skapa ett engagemang till att vilja fortsätta driva en positiv förändring.  

SUPERHJÄLTAR SOM UTMANAR NORMERNA PÅ ETT LEKFULLT SÄTT

Om ett barn skulle rita en superhjälte utan vägledning, hur tror ni att superhjälten skulle se ut? 

Vi erbjuder en workshop där barn får chans att skapa sin egen superhjälteberättelse, samtidigt som vi hjälper barnen att utmana normerna. Barn har från tidig ålder fått se hur superhjältar "ska se ut", men självklart kan superhjältar se olika ut! 

På vår superhjälteworkshop får barn chans att skapa en berättelse utifrån egenskapade superhjältar, där bara fantasin sätter gränser.  

Med superkrafter, regnbågens alla färger och lim kan allt hända!

Omkring jul erbjuder vi även en liknande workshop utifrån ett tomte-tema, hur skulle en tomte som bryter mot normerna kunna se ut?

Pris: från 8.500 sek (exkl moms)

TIDIGARE KUNDER


SAGT OM WORKHOPEN

" En inspirerande och lustfylld workshop där barnen (och deras vuxna) genom fantasi, pyssel och berättande fick utmana sina egna bilder och samhällets normer runt hur en superhjälte ser ut och är, utifrån tydliga utgångspunkter. Mycket uppskattat!
Det var genomgående lätt att få kontakt, det fanns ett engagemang och en vilja, tydlighet i detaljer, ett enkelt och roligt samarbete helt enkelt! "

- Mia Winge, Dramaturg på Kulturhuset Vällingby & Kulturhuset Husby

" Innehållet i workshopen anpassades efter hur gruppen såg ut och vad barnen var intresserade av att göra, detta gjorde så att fler barn ville delta.
Workshopen bidrog även till att man tillsammans med barnen utmanade normen och visade att superhjältar kan se olika ut. Både barnen, deras medföljande vuxna samt vi var väldigt nöjda med workshopen. "

- Tea Pucar, Bibliotekarie på Kista bibliotek

HUR PÅVERKAR VÅRA EGNA FÖRDOMAR INKLUDERINGSARBETET

En viktig del i att skapa en mer inkluderande miljö är att förstå sina egna fördomar och beteenden. Vi målar upp en bild av en person på några sekunder, och agerar både medvetet och omedvetet efter det. Att ha fördomar är naturligt, det har vi alla. 

Det vi behöver vara medvetna om, är när fördomarna blir en eganskapad sanning som påverkar vår omgivning på ett negativt sätt. Beteenden som vi för över till nästa generation, som fortsätter samma mönster.

Vi erbjuder föreläsningar och workshops med övningar som hjälper deltagarna att se på sina egna beteenden, och omgivning, med nya ögon. Ett viktigt steg i förändringsarbetet. Föreläsningen passar lika bra för unga ledare, som 

Pris från: 8.500 kr (exkl moms)

TIDIGARE KUNDER

Föreläsningen/workshopen passar för verksamheter inom många olika branscher. Att förstå våra egna fördomar och utmana normerna är något vi alla i samhället behöver göra, för att bidra till ett samhälle där människors lika värde är en självklarhet. Vi har t.ex haft kunder inom förskolan, skolan, ungdomsorganisationer och den privata sektorn. SAGT OM FÖRELÄSNINGEN

Mysig kurs med bra ämne och en bra person som höll i den, hon var bra och lätt att lyssna på.

- Ung ledare hos 4H gårdarna

Jättelärorikt!! och superviktigt <3

- Ung ledare hos 4H gårdarna

OM vår föreläsare JOHANNA ABDO

Jag är en tvåbarnsmamma som blev så otroligt frustrerad över det homogena utbudet av barnprodukter, och bestämde mig för att bidra till förändring i samhället. Jag grundade verksamheten ELSA och SAM för öka medvetenhet och göra det lättare att skapa en miljö för barnen som speglar hela samhället. Och för att få till en riktig förändring börjar det med oss själva, att förstå våra egna fördomar och beteenden. 

Jag brinner för att alla barn ska känna sig sedda, värdefulla och viktiga nog för att få vara med. Som uppväxt på Södermalm i Stockholm, och ensam mörkhyad person i princip alla rum jag har varit i, vet jag hur viktigt det är med inkludering och mångfald.

Det borde vara en självklarhet att alla barn får se  våra härliga olikheter och lika värde, oavsett hur vi ser ut! 

- Johanna Abdo, VD och Grundare till ELSA och SAM

VILL DU BOKA EN FÖRELÄSNING ELLER WORKSHOP?

Skicka ett mail till [email protected] så hjälper vi er gärna vidare! Ni kan även kontakta oss via vårt kontaktformulär här.