Inkluderande produkter valda med omsorg
Inkluderande barnprodukter valda med omsorg

Vi vill underlätta för er att skapa en inkluderande pedagogisk miljö

Hos ELSA och SAM hittar ni utvalda barnprodukter där personer med mörk hy är representerade och har en ledande roll. I och med att bruna och svarta personer är så underrepresenterade bland barnprodukter idag, har vi valt ut dessa för att underlätta skapandet av en inkluderande pedagogisk miljö. Vi har självklart alltid normkreativitet och genus i åtanke, oavsett vem som har huvudkaraktären i boken.

Vi kan även hjälpa till med ett bredare mångfaldsperspektiv på böcker och leksaker beroende på vad ni har för behov i verksamheten.

Ni kan antingen välja färdiga paket eller ta hjälp av oss att ta fram ett anpassat paket för just er verksamhet. Här nedanför hittar ni även ett urval böcker och leksaker som passar perfekt i förskolemiljön som ni kan beställa direkt i webbutiken. Om ni vill beställa större volymer eller har några frågor så får ni gärna höra av er.

Fyll i era uppgifter i det här formuläret, (länk), eller skicka ett mail till [email protected] så hjälper vi er gärna vidare!

En gratis broschyr kring inkludering i den pedagogiska miljön

Vi har skapat en broschyr med stöd och råd i arbetet med att skapa en inkluderande miljö för barnen. Beställ broschyren gratis här.