Lilla boken om Stopp! Min kropp!

Produkten är tyvärr slut i lager :( 

Lägg gärna in en bevakning så får du ett mail så snart produkten kommer tillbaks in lager, du förbinder dig inte till någon köp genom att lägga in en bevakning.

Böcker är ett otroligt bra sätt att prata om viktiga frågor med barn, som inte alltid är så lätt att sätta igång samtal kring. Boken Stopp Min Kropp, är en bra chans att prata med barn om integritet och att kunna säga Nej.

I samarbete med Rädda Barnen har bilderboksskaparen Åsa Karsin gjort en efterlängtad Stopp! Min kropp!-bok riktad direkt till de små barnen. En första bok om integritet, samtycke, att våga att säga stopp samt känna in, lyssna och förstå när någon säger nej.

Med kort, tydlig text och uttrycksfulla illustrationer guidar boken genom olika situationer i både hemmet och på förskolan.

Tips från Johanna – Grundare till ELSA och SAM

”Böcker är ett otroligt bra sätt att prata om viktiga frågor med barn, som inte alltid är så lätt att sätta igång samtal kring. Boken Stopp Min Kropp, är en bra chans att prata med barn om integritet och vad som inte är okej. 

Ett tips är att fråga barnet om hen varit med om något som har känts obekvämt på förskolan, utifrån att en kompis eller pedagog gjort eller sagt något. Om barnet har svårt att komma igång och prata brukar det hjälpa om du som vuxen berättar om något från din egen barndom. Tex När jag var liten tyckte jag det var så jobbigt att krama personer jag inte känner, eller något annat som du misstänker (eller vet) att barnet tycker är jobbigt, men har svårt att sätta ord på. 

Den här boken har jag tagit in i butiken för att jag tycker det är så otroligt viktigt att lära barn att sätta gränser, så att de vet att de har rätt att säga stopp om något inte känns bra i magen. Det är också ett sätt att öva med barnen att känna efter, så att de lär sig lita på sin egen magkänsla.”

Stopp! Min kropp! är väletablerat begrepp som tagits fram av Rädda Barnen, med syftet att stärka barns kroppsliga integritet. Ju tidigare barn blir medvetna om kroppens värde och gränser desto lättare blir det för dem att säga eller visa ja och nej. När vuxna vågar prata med barn om gränssättning och samtycke, rustar vi barnen med styrkan att berätta om någon gör något som de inte gillar. Det lägger också grunden till att förstå och respektera någon annans ”nej”.

För den som vill veta mer om begreppet Stopp! Min kropp! eller prata vidare med barnen så finns stödmaterial och mer information längst bak i boken. Där finns också länkar till lärarhandledning och annat material som är användbart för förskolan.

Boken rekommenderas från ca 3 år.

Förlag: Bonnier Carlsen