Hos oss hittar du väl utvalda produkter, som annars är svåra att hitta.
Hos oss hittar du valda med omsorg.

BARNBÖCKER, LEKSAKER OCH ANNAT SKOJ

ELSA och SAM är en inkluderande barnbutik där alla böcker & leksaker är valda med omsorg, här kommer lite inspiration till roliga och underhållande presenter till barnen! Kul att du har hittat hit, välkommen!

Böcker är alltid en bra present som håller länge, tänk vad härligt att kunna erbjuda en resa till fantasins värld en liten stund! Hos oss hittar ni därför roliga, mysiga, spännande och inkluderande böcker för olika åldrar.

När det gäller leksaker har vi bland annat dockor, sällskapsspel och roligt pyssel som både barn och vuxna kan roa sig med länge.
Här nedanför har vi satt ihop tips som ni förhoppningsvis kommer uppskatta!

Tips till din bebis ❤️
Ibland kan det vara svårt att veta vad en ska ge bort i present till en nyfödd, eller kanske är du en förstagångsförälder och är osäker på vart du ska börja. Det är ju alltid kul med presenter som håller länge. bebis.Här hittar ni några mysiga tips på presenter till en bebis.

Tips till de små i familjen!
Vi älskar ju barnböcker, som kan användas till allt från en mysig stund till att diskutera jobbiga känslor. Här är några utvalda gobitar i sagornas värld tillsammans med mysiga leksaker som kan växa med barnen.

Tips till syskon
Ni kanske har ett blivande storasyskon i familjen? Eller är kanske är Orättvist! det vanligaste ordet hemma hos er just nu? Här har vi samlat tips till blivande storasyskon och syskonrelationer som ni förhoppningsvis kommer gilla!

Pyssel för olika tillfällen
Många föräldrar kan nog relatera till att det ibland kan vara svårt att aktivera sitt barn utan att ta fram skärmen. Så här har vi några tips på pyssel och andra aktiviteter som barn kan leka med själva, eller tillsammans med familjen.

Tips till blivande skolbarn
Det är många barn som börjar skolan i höst, och har troligtvis många blandade känslor inombords. Här är några utvalda favoriter för blivande skolbarn, som kan hjälpa till inför omställningen.

Stärk barnens självkänsla
I perioder kan det vara väldigt tufft att vara barn, och det är lätt att jämföra sig med andra som leder till osäkerhet och ängslighet. Här är några tips som kan hjälpa er i arbetet med att stärka barnets självkänsla ❤️


Om du vill titta runt i butiken utifrån ålder kan du klicka på länkarna här nedanför.
Många förskolor och skolor arbetar aktivt med mångfaldsfrågor och jobbar för att skapa en inkluderande miljö för barnen, men arbetet är utmanande då utbudet är så begränsat. Vi har därför satt ihop färdiga paket för förskolan och skolan som stöttar pedagogernas mångfaldsarbete, och kompletterar den pedagogiska miljön med inkluderande barnprodukter. 

Läs mer om produkter som passar i Förskolan och Skolan.Omdömen från kunder

Jag är supernöjd! Fantastiskt nöjd med produkterna och älskar butiken <3. 

Kommer definitivt handla igen i framtiden. Tack!

Min beställning kom fram snabbt och var hur fint paketerade som helst. Toppen att kunna köpa hudfärgade plåster för det är så svårt att få tag i.

Kan meddela att tröjan blivit en favorit! Direkt efter att paketet öppnades och knappt tagit av den sen dess. Motvilligt bytt mot pyjamas bara!


Vill du slippa att slå in dina presenter så kan du lägga till paketinslagning i kassan.

Vill du har hjälp, tips eller har några funderingar är det bara att höra av dig via mail ([email protected]), Instagram eller Facebook, du hittar länkar längst ner. Hej, det är jag som ligger bakom den här butiken!

Min ambition är att öka mångfalden bland barnprodukter på marknaden, då utbudet är så otroligt homogent idag. Jag tar löpande fram egna inkluderande produkter som saknas på marknaden, och har med omsorg valt ut det ni ser i butiken, med mångfald och genus i åtanke. I och med att det är en stor underrepresentation av personer med mörk hy bland barnböcker och leksaker, har jag valt att göra det lättare att hitta just dessa produkter. 

Hoppas ni hittar något ni gillar!

Följ gärna ELSA och SAM på sociala medier och prenumerera på nyhetsbrevet, länkar finns längre ner på sidan ❤️