Inkluderande produkter valda med omsorg
Inkluderande barnprodukter valda med omsorg

Välkommen hit!

Vi ville skapa ett spel där barn kan leka med bokstäver på ett lekfullt sätt, och varieras så lekarna kan växa med barnet. Hoppas ni kommer älska det lika mycket som vi gör!

Här hittar ni information om vårt ABC-spel, och tips på hur ni kan använda korten på olika sätt. 

Vi älskar att utmana normerna för att ge barn en bredare perspektiv. I spelet har vi därför mångfald i åtanke utifrån etnicitet och funktionsvariationer.


Många olika sätt att använda korten på

Här kommer några tips på hur ni kan använda spelet, det finns oändliga varianter. Använd tipsen som inspiration, och fortsätt komma på era egna varianter. Kanske har barnet en idé om hur ni kan skapa er egna lek?

Matcha stor och liten bokstav

Vi har separerat stor och liten bokstav, för att kunna öva på vilka bokstäver som hör ihop. Bokstavskorten kan även användas som Memory-spel.

Hitta ord i bilderna

Hitta ord bland bilderna som börjar på en viss bokstav. Dra en bokstav och leta efter ord som börjar på bokstaven. 

Beroende på barnets ålder kan ni anpassa svårighetsgraden genom att välja en illustration och ett par bokstäver vars ord ni ser i bilden. Kom ihåg att även detaljer som färger, kroppsdelar och former också börjar på olika bokstäver.

Öva på att stava och skapa korsord

Bokstavskorten kan användas för att sätta ihop ord, antingen helt fritt eller utifrån en av illustrationerna. 

En lek ni kan göra, är att en person börjar bokstavera ett ord på bilden, så ska den andre gissa vilket ord som växer fram. 

Kan ni sätta ihop orden i ett korsord? Hur många ord lyckas ni sätta ihop tillsammans? Ni kan tex börja att lägga ett ord utifrån en illustration, och bygga på med kort.

Sätt ihop en gemensam berättelse

En rolig aktivitet ni kan göra tillsammans är att skapa en berättelse tillsammans, och få hjälp av bokstavskorten och illustrationerna.

Välj en av illustrationerna, och skapa en berättelse kring det ni ser. Stanna upp då och då i berättelsen för att dra ett bokstavskort som ett ord ska börja med.

T.ex: "Det var en gång ett barn som heter" ==> Dra kort ==> Välj ett namn som börjar på bokstaven som kortet visar. 

"En dag bestämde sig barnet för att åka ut och segla, och då såg hen en" ==> Dra kort osv. Så turas ni om. Den här leken är en perfekt lek att göra med uttråkade barn när ni t.ex. är ute och reser eller har picknick. 


Spelet innehåller:

72 kort varav

- 58 bokstavskort från A till ö

- 10 illustrationer

- 2 kort med speltips på Sv, En, Ty och Fr

- 2 tomma kort där ni kan lägga till egna bokstäver och bilder


Spelet är illustrerat av: Emily Ryan

Varumärke: ELSA och SAM

Tillverkad i Tyskland.


Våra produkter är godkända och helt trygga att använda för barn, vilket CE märkningen visar.

Hållbart material är viktig för oss, därför blir FSC märkt papper en självklarhet i våra produkter.


KORT OM ELSA OCH SAM

ELSA och SAM är ett svenskt varumärke som grundades 2019 av tvåbarnsmamman Johanna Abdo ur en ren frustration. Utbudet av barnprodukter är otroligt homogent idag, och det är dags att barn får se våra härliga olikheter, och lika värde som en naturlig del av sin omgivning. Och mångfald är viktigt för alla barn, oavsett ursprung eller hur vi ser ut.

Min dröm är att mångfald ska bli en så naturlig del av barns vardag, så att det blir en icke-fråga. Och med våra produkter, tar vi iallfall ett steg i rätt riktning.

- Johanna Abdo (grundare till ELSA och SAM)

Kontakta oss

Har ni några frågor om våra produkter, får ni gärna höra av er, se länkar här nedanför.