Att få småsyskon - tips inför den stora förändringen

Att få småsyskon - tips inför den stora förändringen

BOKTIPS FÖR BLIVANDE SYSKON

Att få syskon är en stor händelse som kan trigga många olika känslor hos det blivande storasyskonet. Ett bra sätt att bearbeta förändringen i familjen är att prata om det i samband med en bok. Genom att läsa böcker tillsammans, kan man som vuxen passa på att ställa frågor under sagostunden och barnet känt på ett liknande sätt någon gång, och på så sätt kan ni lättare sätta igång ett samtal. 

Här är några tips på böcker om hur bebisar blir till, böcker om barns känslor och syskonrelationer, som passar bra för dessa samtal. 

Boken om att få syskon

BÖCKER MED BARNS KÄNSLOR:

Varför bråkar syrran?

Orättvist

Tesslas mamma och pappa vill inte! 

HJÄLP BLIVANDE SYSKON GENOM LEKEN

Ett annat bra sätt att förbereda sig på att få syskon är genom leken med dockor. Dockan kan fungera som en trygghet, något att få ut sin frustration på, eller öva på hur det känns att ha en bebis hemma. Rollekar är även ett sätt som kan hjälpa barnet bearbeta sina känslor, beroende på hur barnet agerar i leken kan man få en uppfattning om vilka känslor som finns inombords. 

Dockorna EcoBuds är helt mjuka dockor i ekologiskt material, som finns i två olika storlekar. Kanske kan det vara en rolig idé att sykonmatcha? Till EcoBuds-dockorna

SYSKONPRESENT OCH PRESENT TILL BEBISEN

En rolig aktivitet ni kan göra tillsammans är att sätta ihop en gemensam present till bebisen, tex en pekbok eller gosig docka, som ni slår in tillsammans och sen ger till bebisen när den kommer. Ett tips är att då även ge en present till det blivande storasyskonet, för att fira barnets nya roll eller kanske en present från småsyskonet? 

TIPS PÅ MYSIGA PEKBÖCKER

Titta Parken

Leka inne


För fler produkttips kan ni klicka på kategorierna här nedanför:

Alla Syskonböcker: Klicka här

Ålder 0-3 år: Klicka här

Ålder 3-6 år: Klicka här

Har ni frågor eller funderingar är det bara att skicka ett mail till [email protected] så hjälper vi er gärna vidare!