Bokstavslek med ELSA och SAM

Bokstavslek med ELSA och SAM

Vissa barn är så intresserade av bokstäver och är sugna på att lära sig läsa, medan andra är måttligt intresserade. Oavsett nivån på intresset hos barnet, är mitt bästa tips att leka med bokstäver för att så småningom lära sig läsa. Genom att involvera bokstäver i leken, minskar vi fokuset på prestation, och det blir istället en rolig stund.

Det finns så många olika lekar vi kan leka med bokstäver, men ibland kan det vara lite svårt att komma på exakt vad i stunden. Jag har därför satt ihop tips på roliga bokstavslekar, som lätt kan anpassas till barnets ålder.

Genom att börja rita av bokstäverna för de minsta, till att matcha små med stora bokstäver. Sen kan ni börja skapa ord, som blir till meningar. Eftersom att lekarna enkelt kan anpassas efter ålder, kan även syskon i olika åldrar leka tillsammans. Genom att involvera barnen att komma på egna varianter av lekarna, så blir även det en aktivitet i sig.

Jag hoppas ni kommer uppskatta spelet lika mycket som vi gör i vår familj. Dela gärna detta med nära och kära, och det vore jättekul om ni taggar @elsaochsam på Instagram när ni testar lekarna!

BOKSTAVSLEK FÖR UTSKRIFT

Skriv ut ELSA och SAMs bokstavslek, bulla upp med kuddar på golvet och prova på de olika förslagen. Om ni inte har en skrivaren hemma är ett tips att låta barnen rita av bokstäverna istället, så får de samtidigt chans att öva på skrivandet. Och det går såklart lika bra att göra lekarna vid middagsbordet som när ni är ute på resande fot!

HÄMTA BOKSTAVSLEK